Viryklės su orkaite, su ketine kaitlente, šiltų patiekalų laikymo stalčiumi, su pajungimu į centrinę šildymo sistemą – tai puikios galimybės šildytis, kepti, virti ir išlaikyti šiltą maistą. Puikiai žinoma, kad „pečiuje” ruošto maisto skonis kitoks. Kaip ir židinį arba krosnelę, viryklę taipogi renkamės pagal tam tikrus ypatumus: galingumą, dydį, išvaizdą ir kitas savybes.
Viryklės gali būti klasikinio stiliaus, apdailintos kokliais ar su dažyto metalo apdaila (pastarosios pigesnės). Taip pat ir modernaus stiliaus šiuolaikinėje virtuvėje galima puikiai pritaikyti malkomis kūrenamą viryklę, jei tik yra galimybė įrengti dūmtraukį. Įmontuojamų viryklių sienelės izoliuotos, todėl galima glausti ir prie baldų.